Info Telefonie & Tips

Informatie over Telefonie en Tips

Hoe ver gaat de telecommunicatie in de toekomst reiken?

2 min gelezen
Telecommunicatie Wholesale Dutch Telecom
De afgelopen decennia is het gebruik van telecommunicatie explosief gestegen. 30 jaar geleden zag de wereld er op dit gebied heel anders uit. Mensen kopen tegenwoordig massaal producten via hun telefoon en scrollen eindeloos door de sociale media tijdlijnen. Het lijkt tegenwoordig bijna niet meer sneller te kunnen. Hoe gaat de telecommunicatie eruit zien in de toekomst? Wat kun je verwachten in dit artikel? In ieder geval enkele trends die nu al ingezet zijn en voorspellingen.

Gemak dient de mens

In deze tijd moet alles zo snel en zo goed mogelijk. Ook op het gebied van telemarketing is gemak een sleutelwoord. Websites van bedrijven zullen in de toekomst eerst gemaakt worden de telefoon en daarna voor de desktop. Het verkeer via telefoon zal alsmaar toenemen. Telefoons en pc’s zullen in de toekomst minder functionaliteitproblemen hebben.

Ontgrendelen

Waar we vroeger in James Bond films onze ogen uitkeken over hoe James een kluis ontgrendelde met een vingerscan, is dat vandaag de dag realiteit geworden. Telefoons worden met vingerafdrukken ontgrendeld. In de toekomst zullen de meeste telefoons voorzien zijn van gezichtsherkenning, oogscans en misschien wel DNA-scans.

Internet of things

Tegenwoordig is het mogelijk om met je telefoon lampen te bedienen. Het internet of things betekend dat apparaten verbonden zijn met elkaar. In de toekomst zullen grote steden intelligente mogelijkheden hebben door middel van internet of things.

Implantaten

Brazilianen en Chinezen staan niet onwelwillend tegenover implantaten waarmee we dingen kunnen meten. Europeanen en Amerikanen staan hier wat terughoudender tegenover.

Augmented reality

In de toekomst is het zeer waarschijnlijk mogelijk dat je kan rondlopen met een bril op om extra informatie te vergaren over de gebouwen om je heen. Met augmented reality zullen mensen nog meer informatie binnen krijgen. De vraag is willen we dat. Augmented reality staat momenteel in de kinderschoenen in de gamewereld.

Virtual reality

Dit is een virtuele wereld waar je ook in kunt communiceren met elkaar. In de toekomst zal dit nog verder door ontwikkelen. Sommige mensen zullen vaker in de virtuele wereld aanwezig zijn dan in de echte wereld. Het gevaar is dat er vervreemding optreedt.