Info Telefonie & Tips

Informatie over Telefonie en Tips

Delete gegevens voor je jouw mobiel verkoopt

Het wordt steeds meer gedaan, en het wordt steeds bekender. Het verkopen van je oude mobiel. Zeker het verkopen van een iPhone is geliefd. De modellen 6, 6s en 6 plus zijn bijvoorbeeld nog behoorlijk wat geld waard. Maar voordat jij jouw iPhone 6 verkopen is het zinvol om de telefoon terug naar fabrieksinstellingen te zetten. Het inruilen van iPhones is een prachtig initiatief, want het levert jou geld op en bovendien worden vervolgens onderdelen hergebruikt. Vergeet alleen niet vooraf jouw gegevens te wissen.

Maak een back-up in iTunes

Het terugzetten naar fabrieksinstellingen is gemakkelijk bij een iPhone 6 of hoger. Hiervoor ga je naar Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in. Voor je dit doet, is het aan te raden een back-up van je mobiel in iTunes te maken. Zo raak je geen gegevens kwijt, want eenmaal teruggezet ben je alles kwijt. De smartphone is geschikt gemaakt voor verkopen of inruilen. Check voordat je de iPhone terugzet dubbel of de back-up daadwerkelijk is aangemaakt. Vervolgens is het verstandig om ook de iCloud te verwijderen, dit vind je ook bij Instellingen, iCloud, Account verwijderen en dit bevestigen.

Welke onderdelen opsturen bij verkoop mobiel?

Als jij jouw iPhone 6, 6s of 6 plus wil verkopen dan kan je via oudeiphoneverkopen.nl gemakkelijk zien wie de beste prijs geeft. In een tabel op de homepage kom je al gelijk een stuk verder in jouw zoektocht voor je smartphone verkopen of inruilen. Kies de beste aanbieders en lees na welke onderdelen je precies moet opsturen. En nogmaals, zorg voor een back-up en het deleten van je eigen gegevens op je iPhone.

Vervolgens wachten op geld

Na het maken van een back-up, verwijderen van gegevens, het vinden van een aanbieders, en lezen van hun instructies en opsturen, rest enkel nog het wachten op je geld. De vergoeding wordt meestal binnen 2 weken uitgekeerd. Toch leuker in plaats van je iPhone 6 in de kast te laten liggen.