Info Telefonie & Tips

Informatie over Telefonie en Tips

Gamen met een laptop wat heb ik nodig?

Videokaart

Een videokaart is het belangrijkste onderdeel van elke gaming laptop. Het is wat u toelaat om het spel te zien op zijn best en spelen op hoge resoluties. Veel laptops worden geleverd met geïntegreerde (onboard) graphics, maar deze zijn meestal low-end en niet geschikt voor gaming. Je zult op zoek moeten gaan naar een speciale videokaart met zijn eigen geheugen (VRAM).

Processor

Een processor (CPU) is belangrijk voor gaming, maar niet zo belangrijk als de videokaart. Een snellere processor kan helpen bij laadtijden en kan sommige games soepeler laten lopen. De meeste spellen worden echter beperkt door de mogelijkheden van de videokaart, niet door de processor.

Geheugen (RAM)

Geheugen (RAM) is belangrijk voor gaming laptops, maar niet zo belangrijk als de videokaart of de processor. Meer RAM kan helpen met laadtijden en kan sommige games soepeler laten draaien. De meeste games worden echter beperkt door de mogelijkheden van de videokaart, niet door de hoeveelheid RAM.

Harde schijf

Een harde schijf is de plaats waar alle spelgegevens worden opgeslagen. Je hebt een snelle harde schijf nodig om games snel te kunnen laden. Veel gaming laptops worden geleverd met solid state drives (SSD’s), die nog sneller zijn dan gewone harde schijven.

Beeldscherm

Het beeldscherm is belangrijk voor gamers omdat het de game op zijn best moet kunnen weergeven. Kijk voor een laptop met een hoge resolutie display en een snelle refresh rate.

Levensduur van de batterij

Gaming laptops hebben meestal een slechte levensduur van de batterij omdat ze veel stroom gebruiken. Als u van plan bent op gaming weg van huis, zorg ervoor dat u een laptop met een goede levensduur van de batterij. Ook is het verstandig om voor een laptop te kiezen die makkelijk is te repareren met laptop reparatie.

Bron: https://www.fixers.nl/