Info Telefonie & Tips

Informatie over Telefonie en Tips

Transparante led-schermen

Stelt u zich eens voor: transparante filmvellen die glas zouden kunnen vervangen in de nieuwe generatie smartphonedisplays die momenteel wordt ontwikkeld. Met een transparant led-scherm zou je kunnen lezen, video’s bekijken en spelletjes spelen op je telefoon, zelfs zonder lichtbron.

Bij het doorlezen van een artikel zal je geen verschil merken tussen een transparant en een niet-transparant scherm, pas wanneer de verlichting van het toestel wordt uitgeschakeld (of wanneer er voldoende omgevingslicht is) wordt het interessant.

Men kan zich afvragen hoe het mogelijk is om iets transparant te bekijken op een transparant oppervlak? Het blijkt dat diezelfde vraag al eeuwen bestaat en het antwoord werd voor het eerst gegeven door Sir David Brewster in 1816: “als twee vlak gepolariseerde glazen zo langzaam mogelijk over elkaar schuiven dan produceren ze nog steeds precies dezelfde kleurstelling.”

Men stelde vast dat het transparante ledscherm een gevoel van diepte geeft bij het lezen van een artikel, en dat het beeld zonder problemen of vervormingen wordt weergegeven.

Het transparante led-scherm kan worden gebruikt om transparante beelden weer te geven met een uitstekende kwaliteit in een verscheidenheid van verschillende lichtomstandigheden.

Tegenwoordig zijn transparante displays overal te vinden, maar het is een beetje moeilijk om hun doel te bepalen. Een voorbeeld van transparante displays zijn transparante ledschermen in smartphones, waardoor je de inhoud van je smartphone nog gemakkelijker kunt lezen dan voorheen.

Bij het gebruik van transparante displays zullen foto’s die op film zijn gemaakt, verschijnen alsof ze met conventionele camera’s op gewone glazen oppervlakken zijn gemaakt. Geweldig om herinneringen aan eerdere foto’s te bekijken!

Wil je meer informatie over transparante led-schermen? Klik dan hier.

IPhone reparatie in Apeldoorn