Info Telefonie & Tips

Informatie over Telefonie en Tips

Wat is een ouderen tablet?

Misschien heb je al eens van een ouderen tablet gehoord, maar het kan ook zijn dat dit een helemaal nieuw concept voor jou is. Wat moet jij je hier precies bij voorstellen? Tablets kennen we natuurlijk allemaal eigenlijk wel, maar wat wordt er nu precies verstaan onder een variant voor ouderen? Het bedrijf kwebbel heeft een speciale ouderen tablet ontworpen die zo gemaakt is dat ook mensen die helemaal geen verstand hebben van dergelijke gadgets er mee uit de voeten kunnen. Dat is natuurlijk heel erg mooi, maar waarom zouden mensen deze nodig hebben?

Gemakkelijk contact met ouderen tablet

In het verleden woonden families vaak redelijk dicht bij elkaar in de buurt. De meeste mensen bleven wonen in de regio waar ze geboren en opgegroeid waren. Daardoor was het ook erg gemakkelijk om met alle familieleden in contact te blijven. kwebbel wil met de ouderen tablet ervoor zorgen dat in contact blijven ook nu op een gemakkelijke manier kan! Tegenwoordig waaieren families immers vaak helemaal uit, mensen wonen in allemaal verschillende delen van het land. Even een bezoekje brengen aan opa en oma is daardoor niet meer zo gemakkelijk, je waait niet zomaar even aan. Natuurlijk ga je wel eens op bezoek, maar dit gebeurt gewoon niet zo vaak als je eigenlijk zou willen. Met een ouderen tablet hebben jullie de mogelijkheid om toch eenvoudig met elkaar in contact te blijven! Uiteraard kun je elkaar ook gewoon bellen, maar je ziet elkaar dan niet en dat neemt toch een deel van het contact weg. Hoe belangrijk het is om elkaar te zien, dat is de laatste jaren in de coronaperiode wel duidelijk geworden! Beeldbellen lukt met een gewone telefoon niet en een smartphone is voor senioren vaak erg lastig om te gebruiken. Maar met een speciale ouderen tablet van kwebbel kunnen ze wel uit de voeten!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je vraagt je misschien af wat nu precies het verschil is tussen een gewone en een ouderen tablet. Het grote verschil zit in de functies die er op zitten. Een gewone tablet staat vaak vol met standaard apps die je niet kunt verwijderen. Dat maakt het gebruik ervan voor mensen die niet digitaal vaardig zijn erg lastig. Daarnaast is het soms best lastig om berichtjes te sturen of te beeldbellen. Het apparaat van kwebbel heeft daarentegen maar vier functies:

  • beeldbellen
  • berichten sturen
  • groepschat
  • fotoboek

Deze zijn via vier grote en duidelijke pictogrammen gemakkelijk te bereiken. Ze zijn bovendien zo ontworpen dat het allemaal heel intuïtief werkt. Hierdoor kan zelfs de grootste digibeet er mee aan de slag! De ouderen tablet stelt jullie in staat om op een eenvoudige manier met de hele familie contact te blijven onderhouden. De mogelijkheid van beeldbellen is natuurlijk fijn, maar net zo prettig is het dat je op een veilige manier foto’s met elkaar kunt delen via het fotoboek en elkaar berichtjes kunt sturen. Door de sterke beveiliging maken hackers geen kans, dus je hoeft niet bang te zijn dat opa of oma opgelicht wordt. Benieuwd naar alle mogelijkheden van de ouderen tablet? Lees er meer over op de site van kwebbel!