Info Telefonie & Tips

Informatie over Telefonie en Tips

Wat voor soort dashcams bestaan er allemaal?

dashcam kopen

Je wilt een dashcam kopen om tijdens het rijden vast te leggen wat er zich voor de auto afspeelt? Er bestaat een grote diversiteit in dashcams. We zullen er hier in grote lijnen een paar bespreken. We hebben het niet over de kwaliteitsverschillen, maar over wezenlijk functionele verschillen.

Bevestiging

Er zijn automodellen die nieuw al met een dashcam worden uitgerust. Die dashcams blijven hier buiten beschouwing. Er zijn in grote lijnen twee manieren waarop een dashcam in een auto wordt aangebracht. De eerste manier is op het dashboard van de auto of aan de voorruit. Dat kan met een zuignap of gekleefd. De tweede manier is over de binnenspiegel klemmen. De dashcam heeft dan de functie van binnenspiegel. Dat betekent dat die als een spiegel laat zien wat er achter je gebeurt. Die fungeert echter ook als beeldscherm. Je kunt erop zien welke beelden zijn/worden opgenomen. Dat kan een aanraakscherm zijn om de dashcam te regelen of er zijn aparte fysieke knopjes.

dashcam kopen

GPS

Er zijn veel dashcams die een ingebouwde GPS-functie hebben. Dat is handig, want dan kunnen de videobeelden worden gekoppeld aan de opnamelocatie ervan en de snelheid waarmee werd gereden. Als je bij een verkeersongeval betrokken raakt, hebben de beelden daarmee meer gewicht.

Parkeermodus

Een dashcam is in de eerste plaats bedoeld om tijdens een autorit beelden op te nemen. Die kunnen onder meer worden gebruikt als bewijsmateriaal bij een verkeersongeval. Als een dashcam een parkeermodus heeft, dan kan die opnames maken terwijl de auto staat geparkeerd. De dashcam kan dan worden geactiveerd door een bewegingssensor of als er een kracht op de auto wordt uitgeoefend, zoals met een auto-alarm. Er zijn dashcams die beide manieren gebruiken. De parkeermodus dient er voor te zorgen dat er beelden worden gemaakt van een auto-inbraak of als de auto op een parkeerplaats beschadigd raakt.

Conclusie

We hebben hier een paar kenmerken genoemd, waarin dashcams wezenlijk kunnen verschillen. Die zijn nuttig om te weten alvorens een dashcam te kopen.

Gerelateerde verhalen